Екстериорна врата
Полезно

Важни въпроси, които трябва да си зададете преди да си купите входна врата

Външните врати са неразделна част от процеса на дизайна на дома. Те не само трябва да съответстват на стила на вашия дом, но трябва да бъдат устойчиви на атмосферни условия и да са сигурни. От първостепенно значение е да имате силно разбиране за това, какво означава процеса на избор на врата и какви опции са на разположение, така че да направите най-добрия избор за вашия дом.

Какъв вид врата искам?

Трите основни фактора, които трябва да имате предвид при избора на нова външна врата, са сигурността, енергийната ефективност и стилът. Вратите функционират като входна точка, но те трябва да бъдат достъпни само за собствениците на жилището и техните гости. Изключително важно е вашите нови врати да бъдат достатъчно сигурни, за да се чувствате комфортно и добре защитени във вашия дом. Всеки дом има уникална естетика, а несъответстващата врата създава разминаване в схемата на дизайна, така че купете вратата, която съвпада безпроблемно с цялостния стил на дома ви. Обърнете специално внимание на материалите и цветовете.

Каква е подходящата посока за отваряне на вратата?

Традиционно входните врати се отварят навътре, но това не е задължително. Можете да изберете посоката на отваряне изцяло по ваше усмотрение. Трябва да се съобразите с вашите мебели и да решите сами каква ще е най-подходящата посока за вашата входна врата.

Какъв тип заключване на вратите ще е най-добро за моите нужди?

За безопасността на домът ви е важно вратата ви да има така наречените ‘’пасивни шипове’’, така ще предотвратите отварянето на вратата ви. Повечето домове използват комплекти за заключване с оценка на степен 2 за сигурност. Оценката от 1-ви клас е най-сигурна, но най-вероятно ще бъде много по-скъпа. Въпреки това, сигурността ви е най-важна, ако искате да се чувствате спокойни в дома ви. Бравите също могат да са в различни стилове. Цената им може да варира от изключително ниска до много висока, могат да бъдат основни или изключително луксозни и високотехнологични. Когато избирате стил, помислете за ценовия диапазон, вашите предпочитания за безопасност и цялостния облик на вашата къща и врата.

Дали вратата ще има гаранция?

Видовете и продължителността на гаранциите варират, затова не забравяйте да попитате различни специалисти по монтаж на врати за гаранционните опции, преди да вземете окончателното решение за вратата и монтажника. Една интериорна врата може да изглежда като малка стъпка в процеса на обновяване на дома. Вида на входните врати ще се отрази на безопасността, енергийната ефективност и външния вид на вашия дом като цяло. В крайна сметка, трябва да разгледате всеки от горепосочените въпроси и да се обърнете към всякакви ваши притеснения с професионалиста за монтаж на врати, преди да решите коя врата ще допълни най-добре вашия дом.