Блиндирана входна врата
Полезно

Грешки при избора на блиндирани врати и как да ги избегнем

Сезонът на ремонтите е вече в разгара си. Разнообразието от модели и цветове на врати е огромно. От една страна това е добре, защото клиентът разполага с по-голям избор, но в същото време това е доста объркващо. Липсата на достатъчно информация води след себе си поредица от лоши решения. Колкото по-запознат е човек с детайлите, толкова по-малко грешки ще се допуснат при избора на вратите.

Ще наблегнем на най-често срещаните моменти при избора на блиндирани врати.

  • Цената:

Всеки клиент търси високо качество на възможно най-ниска цена, но дали цената на най-доброто ще бъде най-ниската? При избор на блиндирана врата, която е по-евтина, трябва да се замислим за причината, поради която тя е на тази стойност и дали си струва да поемем подобен риск.

Съветът, който можем да дадем е да се търси цена, отговаряща на качеството.

  • Избор на цвят:

Изтощени от продължителния ремонт, често клиентите избързват с избора си на цвят. Често срещана грешка е да се избира нюанс по снимка в каталог или в интернет. Дори в магазина за врати може да стане объркване, тъй като комбинацията от светлина и цвят на под, таван, стени е съвсем различна от тази в жилището, където ще се монтира новата входна врата. За да се улесни клиента е нужно просто да се вземе мостра от външната врата и да се види как ще стои вкъщи, спрямо останалата част от интериора.

  • Вземане на размер от некомпетентно лице:

Гледайки отстрани работата на останалите, повечето неща ни се струват елементарни и всеки добива самочувствието, че може да се справи с това без помощ. Уви, след това си плащаме скъпо за това. Вземането на точен размер за входни врати е доста важна и отговорна задача. За да си спестим допълнителни средства и излишни главоболия нека оставим тази работа на хора, които са професионалисти в тази сфера.

  • Дизайн на вратите:

Стилът, както и останалите неща, които изброихме по-горе са ключови елементи при избора на блиндирани врати за дома и офиса. От съществено значение е какъв дизайн на вратите ще предпочетем, за да се съчетава с интериора в жилището и то да изглежда стилно и красиво. Огледайте се наоколо и подберете форми, които се доближават с вътрешния облик на дома.

  • Посока на отваряне:

За посоката на отваряне на външните врати изберете най-удобния за Вас начин, като вземете предвид следното:

 1. При отваряне на вратата, тя не бива да пречи на ключа за осветлението;
 2. Да не се удря в мебели или друго.