Блиндирани врати за външен монтаж
Полезно

Идеалната блиндирана врата за къща

Входната врата е много важна част от нашия дом, затова трябва да обърнем особено внимание при избора. Тя е лицето на нашият дом, затова ще отбележим няколко точки и ще направим няколко предложения, на които е задължително да обърнете внимание.

Изначало бихме искали да вметнем, че за входната врата средства не трябва да се пестят. Задължително е да бъде сигурна и надеждна, да създава чувство за комфорт и уют.

Ако търсите блиндирана входна врата, която ще бъде изложена на директна слънчева светлина е нужно, тя да отговаря на определени норми. Ако е подложена на директни външни влияния като дъжд, силно слънце, вятър, то входната врата трябва да е покритие със защитен UV слой, което ще предпази вратата в дълъг срок от време.

В такъв случай Ви препоръчваме да се ориентирате към блиндирани врати. Сред тях има модели, които са със специален слой върху крилото, който предпазва вратата от атмосферните условия.

harmony tp 005 new

Заключване

В днешно време то също е от съществено значение, затова и повечето модели блиндирани врати се предлагат с две заключващи системи. Заключванията могат да бъдат тристранни, двустранни, може да имат допълнително вътрешно резе. Дори могат да се намерят вече и врати, по-висок клас, които са с вградена аларма, която се управлява с дистанционно. Външната врата може да бъде стабилизирана с допълнителен метален лист, както и бронировки против разбиване на ключалките.

Изолация

Също много важна част от входната врата – експерти са стигнали до заключение, че би могло да се спести до 10% от сметките за електроенергия. Цената на вратата се влияе до голяма степен и от пълнежа ѝ. Една от най-добрите изолации, които можем да препоръчаме е минералната вата. Минералната вата е изключителен звукоизолатор и е част от блиндираните врати.

И не на последно място – стилът. Външната врата е първият отличителен белег на стила на къщата или жилището. Тя трябва да бъде в съчетание и с интериорните врати.

В момента сред блиндираните врати има голям избор, както на цветове, така и на модели, така че бъдете смели и не се страхувайте да излезете от традиционните форми и цветови диапазон, за да бъдете уникални.