Нова модерна врата
Полезно

5 причини да смените старите интериорните врати

“Много неща бихме изхвърлили, ако не се страхувахме, че някой може да ги вземе.” – Оскар Уайлд.

Като например старите интериорни врати. Често се случва да не отдадем нужното внимание на интериора в дома си, а това може да бъде причината той да изглежда мрачен, студен и дори старомоден. Оповавайки се на това, вероятно е редно да се замислим дали не е време да променим изцяло облика на жилището ни или поне основни елементи в него, за да допринесем за светлината и уюта му. Нека изберем този елемент от интериора да бъдат вратите. Вероятно някои от нас не желаят да сменят захабените врати, защото ги свързват с приятен спомен от миналото. Но дали е в наша полза, когато вратите започнат да скърцат или изобщо не могат да се затворят, защото с годините са се раздули и задържат влага. Има няколко признака, че е дошло времето да подменим старите интериорни врати.

1. Видими дефекти по вашите врати

Дъги, вдлъбнатини и нарушено покритие може да изглеждат като незначителни повреди, но в действителност не са. Голяма част от тях се дължи на възрастта на интериорните ви врати. Ако живеете в този дом от над 8 години и вратите са оригиналните от времето, когато е строена сградата, то Вие сте кандидат за замяна. Вратите, които строителите избират да поставят обикновено са по-нисък клас, което идва от факта, че много от тях търсят начин да спестят много пари. За вас е по–добре да замените вратите си с нещо по-качествено и устойчиво.

Видимите повреди на Вашата врата предполагат, че нейната цялост може да бъде нарушена, което води до следващите, по-специфични проблеми в този списък.

2. Изпитвате затруднение при отваряне и затваряне на вратата

Отваряне на интериорна врата

Врата, която заяжда, опира в пода или касата винаги, когато я отворите или затворите, с времето ще стане по-трудна за използване. В този случай може би е време да я смените. Защо се случва това? С течение на времето, употребата и климатичните условия кара вратите да абсорбират и отделят влага. Склонни са да се огъват и да изкривяват формата си. Нова, плавно – отваряща се и затваряща се интериорна врата ще гарантира спокойствието на всички в дома Ви, а то е безценно.

3. Старите интериорни врати влияят на сметките ви за ток

Нискокачествените врати могат да доведат до неочаквани увеличения на месечната Ви сметка за електро – енергия. В случай, че с просто око може да се види просвет между касата и крилото на вратите или чувствате, че става течение, значи е настъпил моментът да разгледате какво се предлага и да се разделите със старите врати.

4. Натрупване на влага около стъклото на интериорните врати

Ако имате врата с остъклена част, която се замъглява или има видимо натрупване на влага, това е проблем. Той обикновено възниква, когато се получи конденз. Не винаги можем да хванем проблема от самото начало, но е препоръчително да следите за този процес, защото влагата може да наруши конструкцията на цялата врата.

5. Остарял външен вид

Подмяната на врати е бърз и рентабилен начин да освежите облика на Вашия дом без основен ремонт. Днес вратите са изградени от трайни материали и изолация, които са подходящи да се избегне течението вкъщи. Не позволяват топлината от едната стая да „избяга” в другата и да се налага отново да отоплявате цялото помещение, което е разход на енергия. А и не е за подценяване, че изглеждат страхотно!