Блиндирана входна врата
Полезно

Важни неща при избора на блиндирана врата

Без значение дали ни се налага да избираме входна врата за нашето жилище или офис помещение, винаги на преден план излиза въпросът как да решим коя е подходящата блиндирана врата за нас. Тя е основният елемент за безопасността на дома ни, като в същото време е добре и да се вписва в обкръжаващото пространство. Много хора си мислят, че покупката на блиндирани врати е лесна задача, но изобщо не е така. Разбира се, ако отидем в някой магазин, там ще ни помогнат в избора и ще ни консултират коя външна врата всъщност е подходяща за нас, но все пак трябва да сме подготвени за това как си представяме нашата предпочитана врата.

Важни неща свързани с блиндираните врати:

Вероятно нещото, от което трябва да започнем, когато говорим за избор на блиндирана врата – да е снабдена с надеждна заключваща система, която да осигури защитата на дома, от която имаме нужда. Този тип системи се предлагат в следните разновидности – с двустранно заключване, с тристранно такова, с пасивни и активни шипове. Предлагат се и входни врати с вградена алармена система, монтирана в крилото на самата врата, освен пасивните шипове, влизащи в касата за по-голяма сигурност. Такъв вид блиндирани входни врати се предлагат във веригата шоуруми „Порта Нова”.

Друг важен критерий, който следва да се отбележи е изолацията на вратата. Минералната вата е единственият изолатор, който е едновременно и топло- и шумоизолатор. Без значение къде се намира домът ни – дали в кооперация или е къща със самостоятелен вход, изолацията е една от най-важните. Ако изберем врата с добра топлоизолация, това ще ни спести доста разходи за oтопление през зимата. Най-често използваните материали, използвани за звуко- и топлоизолация са полистирен, минерална вата и т.нар. „пчелна пита”.

Блиндирана врата

От съществено значение е и материалът използван при изработването на вратата. Ако вратата е на къща със самостоятелен вход, която по този начин ще бъде изложена на неблагоприятни атмосферни условия, трябва да изберем блиндирана врата, която е подходяща да издържи както на слънце, така и на дъжд. За предпочитане е да закупим такава врата, от фирма за врати, която ще ни даде гаранция за покритието ѝ, както „Порта Нова Варна”. Пазарът предлага голям избор от покрития, материали, размери, цветове и дизайни. До преди години дървените врати бяха направени само от дърво, но в днешно време се изработват и с метал отвътре. Предлагат се и входни врати с МДФ материал отвън с ламинатно или лакирано покритие, и метал отвътре.

Голямо разнообразие

Има голямо разнообразие на цветове и дизайни, предлагани на пазара. Можем да изберем блиндирана врата, която да се вписва в стила на жилището или офиса ни. Първоначалното впечатление на посетителите се изгражда още от входната врата. Това показва, че този етап при избора ни на врата е от голямо значение.

При всички положения вратата следва да отговаря на нашите изисквания и вкусове. Но би било добре да се обърнем към професионалисти в тази област, които да ни дадат съвети и препоръки. За да останем максимално доволни от решението, което сме взели. Веригата шоуруми за врати „Порта Нова” могат да улеснят избора Ви и да направят така, че да се радваме на красива и надеждна външна врата дълго време.