Порта Нова входна врата
Полезно

Дошъл ли е моментът за подмяна на входна врата?

Сменете сегашната си входна врата с такава, която не само изглежда по-добре, но и работи по-добре ден след ден.

Всеки знае колко е важно да направите първото си впечатление. Да, това е съвет за първите срещи и интервюта за работа, но важи и за домашния дизайн и ремоделирането.

Входната врата е фокусната точка на фасадата. Също така има основни ежедневни функции за изпълнение.

Правилно поддържана, качествената входна врата може да има живот десетилетия, но идва време, когато има повече смисъл да се замени, отколкото да се поправи. Ако се опитвате да разберете дали не е дошло времето за подмяна, разгледайте внимателно и си задайте следните въпроси:

• Вашата външна врата е изкривена, надраскана или потъмняла?

• Има ли пукнатини или счупвания по краищата на вратата или в панелите й?

• Срещнахте ли трудности при затварянето на вратата?

• Често ли е трудно да затворите и заключите вратата?

Ако сте отговорили с “да” на някой от горните въпроси, тогава може би е разумно да обмислите подмяната на входната врата. Помислете не само за проблемите, които съществуват с текущия вход, но и за предимствата, които трябва да спечелите от покупката на нов подобрен вид – енергийна ефективност, сигурност, лекота на работа и др. Според справка за ремонт, цената за замяна на входната врата се нарежда като единственият най-рентабилен ъпгрейд на дома, като се връща повече от 95% от инвестицията!

Разбира се, решението да се подмени входната врата не е единственият избор, който трябва да бъде направен. Външните врати се различават по размер, архитектурен стил и аксесоари. Те също се различават по материала, а за много собственици на жилища, разликата между дърво, фибростъкло и стомана често завършва като най-трудната част от процеса. Избирането на един е въпрос на вашия бюджет, както и за претегляне на плюсовете и минусите на всеки материал.