Интериорна врата
Полезно

10 трика за обновяване на старите интериорни врати

Иска ли ви се да промените нещо в дома си? А може би, не ви се дават излишни средства, за промяна на интериора?

Е, сега ще ви дадем няколко невероятни идеи за това как с минимални средства, да преобразите старите интериорни врати и да ги превърнете в модерен и стилен акцент.

Лакиране

За не много износени и захабени врати, дори поставянето на два слоя лак би вдъхнало изцяло нов живот. Ако искате малко по-видима промяна, можете да използвате малко по-тъмен цвят.

Боядисване

Tова ви дава възможност да се развихрите – първо преценете с какво искате да съчетаете вратата и я боядисайте в съответния цвят. След това лакирайте с безцветен лак и се насладете на изцяло новите си интериорни врати.

Състаряване

Ако сте почитатели на винтидж стила, този метод е за вас. Изшкурете няколко участъка от вратата, а след това я лакирайте. Това ще придаде антикварен вид.

Тапети

Знаем, че звучи странно, но повярвайте ни, наистина е ефектно. Вече на пазара могат да бъдат намерени тапети подходящи за врати, които се произвеждат в стандарти размери. Те са лесни за поставяне и оригинални като краен резултат.

Стикери

В много онлайн сайтове може да откриете огромно разнообразие от цветове и модели на стикери. Първо обаче ви съветваме, да лакирате повърхността, за да се залепят по-добре.

Фолио

Предимството тук е, че можете да създадете свой собствен принт. Нанася се на добре почистена повърхност, като не е нужно предварително да бъде лакирана.

Рисуване

Една страхотна идея за тези от вас, които са фенове на изкуството и обичат да го създават. Ако това обаче не е силната ви страна, винаги може просто да потопите ръчичките на детето ви в боя и да го оставите да нанесе своите отпечатъци. Така ще запазите този момент завинаги.

Тъй като идеите далеч не свършват до тук, а и най-вече защото мислим, че винаги трябва да сме позитивно настроени ви даваме още една бонус идея:

Декупаж

С тази техника без да преувеличаваме ви казваме, че можете да създадете свой собствен шедьовър – уникат. За целта ще са ви нужни – боя, шкурка, салфетки, лепило за дърво и лак. Боядисайте вратата и я оставете да изсъхне. След това накъсайте елементите от избраните от вас салфетки. Залепете ги хаотично по вратата – така, както на вас ви харесва. Накрая изшкурете грапавите участъци по вратата и лакирайте. И разбира се… насладете се на резултата.

Огледало

Идейно и лесно е да го монтирате с размерите на крилото. Така обновявате новата си врата и се сдобивате с ново огледало, с което пестите и място.

Стари дискове

Нарежете стари дискове на различни парчета. След това ги налепете на вратата като мозайка. Така ще имате ефектна и оригинална врата, рециклирайки старите ненужни дискове.

Надписи и мотивиращи фрази

Боядисайте вратата в стандартен бял цвят и изпишете по нея важни и вдъхновяващи за вас фрази и изрази. Така, те ежедневно ще са пред вас и ще ви мотивират.

Надяваме се, да сме ви насърчили да сте креативни и изобретателни, и да сме ви дали идеална идея за преобразяване на дома ви. Ако искате да прочетете повече полезна информация можете да разгледате предишната ни статия: Измерване на отвор за монтаж на блиндирана входна врата.