Полезно

10 трика за обновяване на старите интериорни врати

Иска ли ви се да промените нещо в дома си? А може би, не ви се дават излишни средства, за промяна на интериора?

Е, сега ще ви дадем няколко невероятни идеи за това как с минимални средства, да преобразите старите интериорни врати и да ги превърнете в модерен и стилен акцент.

Лакиране

За не много износени и захабени врати, дори поставянето на два слоя лак би вдъхнало изцяло нов живот. Ако искате малко по-видима промяна, можете да използвате малко по-тъмен цвят.

Боядисване

Tова ви дава възможност да се развихрите – първо преценете с какво искате да съчетаете вратата и я боядисайте в съответния цвят. След това лакирайте с безцветен лак и се насладете на изцяло новите си интериорни врати.

Състаряване

Ако сте почитатели на винтидж стила, този метод е за вас. Изшкурете няколко участъка от вратата, а след това я лакирайте. Това ще придаде антикварен вид.

Тапети

Знаем, че звучи странно, но повярвайте ни, наистина е ефектно. Вече на пазара могат да бъдат намерени тапети подходящи за врати, които се произвеждат в стандарти размери. Те са лесни за поставяне и оригинални като краен резултат.

Стикери

В много онлайн сайтове може да откриете огромно разнообразие от цветове и модели на стикери. Първо обаче ви съветваме, да лакирате повърхността, за да се залепят по-добре.

Фолио

Предимството тук е, че можете да създадете свой собствен принт. Нанася се на добре почистена повърхност, като не е нужно предварително да бъде лакирана.

Рисуване

Една страхотна идея за тези от вас, които са фенове на изкуството и обичат да го създават. Ако това обаче не е силната ви страна, винаги може просто да потопите ръчичките на детето ви в боя и да го оставите да нанесе своите отпечатъци. Така ще запазите този момент завинаги.

Декупаж

С тази техника без да преувеличаваме ви казваме, че можете да създадете свой собствен шедьовър – уникат. За целта ще са ви нужни – боя, шкурка, салфетки, лепило за дърво и лак. Боядисайте вратата и я оставете да изсъхне. След това накъсайте елементите от избраните от вас салфетки. Залепете ги хаотично по вратата – така, както на вас ви харесва. Накрая изшкурете грапавите участъци по вратата и лакирайте. И разбира се… насладете се на резултата.

Огледало

Идейно и лесно е да го монтирате с размерите на крилото. Така обновявате новата си врата и се сдобивате с ново огледало, с което пестите и място.

Стари дискове

Нарежете стари дискове на различни парчета. След това ги налепете на вратата като мозайка. Така ще имате ефектна и оригинална врата, рециклирайки старите ненужни дискове.

Тъй като идеите далеч не свършват до тук, а и най-вече защото мислим, че винаги трябва да сме позитивно настроени ви даваме още една бонус идея:

Надписи и мотивиращи фрази – боядисайте вратата в стандартен бял цвят и изпишете по нея важни и вдъхновяващи за вас фрази и изрази. Така, те ежедневно ще са пред вас и ще ви мотивират.

Надяваме се, да сме ви насърчили да сте креативни и изобретателни, и да сме ви дали идеална идея за преобразяване на дома ви. Ако искате да прочетете повече полезна информация можете да разгледате предишната ни статия: Измерване на отвор за монтаж на блиндирана входна врата.

10 трика за обновяване на старите интериорни врати
Гласувай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *