Блиндирана входна врата модел T-305 във Варна
Полезно

Измерване на отвор за монтаж на блиндирана входна врата

Съвременните блиндирани входни врати са не просто метален лист, с който да затворите и защитите жилището си. Съвсем спокойно може да се каже, че това са високо технологични и усъвършенствани варианти на своите предшественици. Другият плюс е, че модернизираните входни врати имат шумо- и топлоизолация.

Входните врати могат да бъдат различни по вид, цвят, материал на изработка и изолация, както и по размер. Може би едно от най-важните неща е точното измерване на отвора за монтажа на новата блиндирана входна врата. Най-точно става, когато е взето на чист отвор, т.е. когато я няма съществуващата врата. Но няма как да оставим дома си без врата, нали? Ако сте решили да махнете старата си врата, имайте предвид, че отвора може да стане по-голям. При новите входни врати не е нужно да оставате дома си без врата. Размерът в ширина може да бъде взет, като имате предвид плюс минус няколко сантиметра, което позволява да се вземат мерки, без да се налага да се демонтира старата врата. Има вероятност на няколко места леко да се „чукне” в края на первазите, но е по-удачно като вариант, отколкото да се остави отвора без врата. Повечето съвременни метални врати се предлагат с така наречените „регулируеми” каси, позволяващи изцяло обличане на зида с первази от двете страни, придаващо напълно завършен вид, без да налага допълнителни довършителни дейности след това. Би било чудесно, ако имате набелязан модел, знаете неговите размери и сте наясно с необходимите параметри на отвора, които трябва да осигурите. Така, когато дойде време да се монтира вратата, ще се спести време и излишни главоболия.

Времето от измерването на отвора до монтажа и довършителните работи (ако има такива) могат да Ви се сторят дълъг и сложен процес, но няма от какво да се притеснявате.

Ние от Порта Нова Варна ще улесним максимално този процес за Вас!

Измерване на отвор за монтаж на блиндирана входна врата
Гласувай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *