Блиндирана входна врата червена
Полезно

Как да защитим нашия дом? Няколко идеи.

Хората знаят, че е много опасно да оставим нашето жилище без надзор или без да има някого вкъщи. Страхуваме се от това някой да не влезне в дома ни и да ни остави в безизходица и с купища разправии след това. Всеки ден по новинарските сайтове, вестници и телевизия слушаме за ограбени домове, влезнали с взлом крадци и убили някой възрастен безпомощен пенсионер и т.н. Когато не сте вкъщи, Вашият дом става задължително потенциална цел на хората, които обират домовете ни. Щастливи са хората, на които домовете не са били извършвани посегателства. Само от януари 2018г. ограбените домове са над 7000.

Да започнем с това, че живеем в 21 век и има много идеи за защита на дома като камери, блиндирани врати, алармени системи и др. Първо да започнем с няколко съвета какво да правим, когато ще бъдем далеч от дома.

 1. Гледайте да избягвате да пускате в онлайн пространството, че няма да бъдете вкъщи – дали ще бъдете на почивка или за празници. Също така, избягвайте да качвате снимки в социалните мрежи, докато вече не бъдете обратно във Вашия дом.
 2. Направете така, че домът Ви да не изглежда прекалено привлекателен за крадците. Като например може да увеличите външното осветление.
 3. Преди да тръгнете на почивка, не забравяйте да проверите и подсигурите вратите и прозорците на Вашия дом. Задължително проверявайте ключалките и ако се налага, сменете бравите.

Няколко идеи, какво можем да сложим в дома си за по–голяма защита.

  1. Охранителни камери – всички сме чували за охранителните камери и са ни до болка познати, толкова, за да се спрем на тях. Те са една много успешна идея за защита на дома.
   • Има доста видове камери, като например: термични, улични, модулни, мини видеокамери, ъглови видеокамери, хиростабилизирани видеокамери, управляеми и т.н. Можете да намерите много подробна и добра информация за тях в интернет пространството и да разберете кои ще бъдат най-подходящи за Вашия дом. Може да изберете дали да бъде външно или вътрешно видеонаблюдение (а може и двете).
  2. Входна врата, която е блиндирана с вградена аларма. Това е една нова идея и то доста интересна и според мен – препоръчителна. Повечето от хората няма да предполагат, че имате алармена система, вградена в блиндираната ви врата. Какво представлява тя и къде може да я намерим?
   • Това е един от многото видове на блиндирана входна врата, която може да бъде направена с вградена алармена система. Има я и се предлага на доста места из цяла България. Можете да я откриете почти във всеки град.
    Какво включва комплектът: Регулируема каса, крило, уплътнение, което е гумено на крилото и касата, 5 бр. за монтаж с щок планки, аларма, която е вградена и има управляваща система – дистанционно, 8 противовзломни активни шипа, система за заключване – централна, втора допълнителна система за заключване, резе, патрон, който е секретен, капачка, която не може да се разбие и патронът, който е брониран,
    ключовете са 6 бр. общо, 3 секретни и 3 които са ямкови за по–голяма защита, два вида дръжки – активни или една активна и една пасивна, шпионка.
    Блиндираната врата е изключително надеждна, много качествена и да не забравяме, че искаме да защитим дома си, а тя е точно такава. Няма да сгрешите при избора си. Моделът може да бъде поръчков, ако искате да бъде с фрезовка или без. И по ваш размер. Цената ѝ не е висока за такава врата от този тип. Този модел е с по-висок клас на защита и за да бъде по-сигурна е добавена трета скрита ключалка, както го наричаме ние ”Резе”, отвътре на самото крило.

Блиндирана врата

Как действа алармената система?

 1. Преди да затворите вратата се въвежда 4-цифрен код и се натиска ОК. Вратата трябва да се затвори до 5 секунди. Системата се активира 8 секунди след натискането на ОК.
 2. Трябва да активирате устройството с дистанционното управление;
 3. Деактивиране на устройството – отваряте вратата, до 8 секунди въвеждате 4- цифрения код и натискате ОК.
 4. Деактивиране на устройството с дистанционното управление – трябва да натиснете бутон заключен катинар и ще чуете 4 кратки сигнала.

– Кодът може да се променя по всяко време. (има инструкции как се прави това, като закупите вратата).

– Може да регулирате чувствителността на удара.

– Имате и инструкции в случай на задействана аларма какво трябва да направите.

– Също така можете да премахнете изчакващия период от 8 секунди и да управлявате само с дистанционното управление.

– Получавате сигнал, когато батерията се изтощи;

– Монтажът задължително се прави от оторизирани лица и фирми.