Блиндирана входна врата модел T-902 във Варна
Полезно

Съвети при закупуването на входна врата

T 902 d

Преди да закупите своята мечтана входна врата, трябва да имате няколко неща предвид. На първо място трябва да изберете материала, от който ще бъде направена вратата Ви. Следващото нещо, върху което трябва да се замислите е външния ѝ вид.

По повод сменянето на входната Ви врата ще Ви дадем няколко полезни съвета:

Доста голяма част от хората, които си закупуват входна врата искат тя да подхожда на вътрешния интериор на жилището им, да си пасва по цветове с останалите интериорни врати. Но за сметка на това може да предпочетете вратата Ви да е по-защитена и по-стабилна срещу крадци. Най-търсените и предпочитани модели са тези, които са с по-голяма дебелина на крилото, повече заключващи системи и тези, които са със UV защита.

На пазара се предлагат най-различни видове входни врати – блиндирани, метални или алуминиеви. Всички врати от изброените са добър избор. Но все пак имайте предвид, че всяка една от тези врати има своите плюсове и минуси.

След като вече сте избрали каква точно ще бъде Вашата врата е време да помислите за нейния външен вид. Може да бъде със светло крило и тъмна каса. По този начин ще има контраст. Друг вариант, на който може да се спрете е и крилото и касата да са в един и същ цвят. Ако искате да поразчупите стандартите, може да си изберете двуцветна входна врата или такава със стъкло, която ще придаде интересна нотка стил на Вашия дом.

Метални врати за по-голяма сигурност

Основното нещо, купувайки една врата е сигурността, която може да предложи тя. В сравнение с блиндираните входни врати, металните са на по-достъпни цени. Тяхната поддръжка е доста лесна за изпълнение. Но от друга страна блиндираните врати имат по-голям избор на цветова гама. Има врати, които се предлагат и в няколко размера.

Когато сте в магазин за врати, попитайте продавача за гаранцията на производителя. Това също говори много относно качеството на вратата. Това ще Ви донесе допълнителна сигурност относно продукта, който купувате.