Размери на врата
Полезно

Как сами да вземем размери за новите си врати в 4 лесни стъпки

Как най-точно да вземем сами размерите за новите си интериорни врати?

Това е въпрос, който редица хора си задават, когато вече е взето решението за смяната на вратите в процеса на ремонта. Докато той тече с пълна пара, старите са демонтирани и точно сега е моментът да вземем размерите за новите.

В тази статия ще дадем отговор и напътствия на изпадналите в такава ситуация. А именно с помощта на разясненията на тези особено важни въпроси, свързани със свалянето на точните размери на новите врати. Именно те полагат основата на вашето търсене, още преди да сте се задълбочили в избора си на модел, в интернет или по магазините, търсейки евтини интериорни врати. Те са основата върху, която ще надградите личните си предпочитания и изисквания към новите врати.

Внимавайте! Ако размерите на избраната от вас нова врата не са съвместими с тези на строителният ви отвор, тя просто ще бъде технически неприложима!

Gradde Blomendal SchwedischeEsche

Взимането на размерите на вратите ще подредим в няколко стъпки:

1 Стъпка: Необходими пособия

Набавяне на лист, химикал и ролетка или метър. Това е всичко, което е необходимо за тази, не дотолкова сложна операция.

2 Стъпка: Измерване широчина на отвора

Започваме с изчисляването на ширината на вашия строителен отвор. Тук измерваме разстоянието от стена до стена. За улеснение погледнете схемата. На нея ширината е обозначена с „Ш”.

Задължително е да се премери поне в две височини. Много вероятно горната и долната част да имат разминаване. Ако и при вас е така, то тогава запишете на листа най-малката стойност, която сте измерили.

3 Стъпка: Измерете височината на строителния отвор

В схемата е отбелязана с буква „В”. Това е разстоянието от пода до горната част на отвора. Отново измерете в две точки и запишете тази с по-малка стойност.

4 Стъпка: Измерване на зид

Това е дебелината на стената и е определяща за касата, която ще поставите. Затова в схемата по-долу е отбелязана с буква „К”. Вземете размерите както от лявата, така и от дясната страна. Тук отново вероятността от кривини по стените е съществена. За целта измерете дебелините поне в три точки ( долу, по средата и горе). На листа запишете най-малката и най-голямата стойност от измерването ви с тире по средата.

Например: ниско долу измервате 180 мм, по средата измервате 182 мм, а високо горе измервате 185 мм В този случай записвате – Каса (Зид) – 18-18,5 см.